מתכון לשבת
מרק פטריות - יעל בר-און, רכזת קיימות וסביבה
חומרים:
2 סלסלות פטריות שמפניון טריות
50 גרם חמאה
2 כוסות שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
2 כפות קמח
1 בצל לבן קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
- ממיסים את החמאה.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את אבקת המרק.
- מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה נוספת.
- מנמיכים לאש בינונית, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.